Pikavipit ovat yleensä pieniä 50€ - 400€ lainoja jotka saa nettihakemuksella nopeasti omalle pankkitilille. Kun hakemuksesi on hyväksytty, rahat siirtyvät yleensä muutamissa minuuteissa käyttöösi. Pikavippien etuja on nopeuden lisäksi että niitä hakeaksesi ei tarvita minkäänlaisia vakuuksia ja takaajia. Jos haet lisää lainaa samalta yritykseltä niin yleensä voit hakea sitä pelkällä tekstiviestillä mikä nopeuttaa hakuprosessia entisestään. Pikavippejä on tarjolla 7 päivän maksuajasta aina kuukausien takaisinmaksuajalla eli pieneenkin summaan saa tarvittaessa runsaasti maksuaikaa. Pienet pikavipit maksetaan yleensä takaisin yhdessä erässä kotiin lähetettävällä laskulla.

Pikavippien huono puoli on niiden korkeat kustannukset. Ns. todellinen vuosikorko voi vaihdella sadasta prosentista aina tuhanteen prosenttiin. Todellinen vuosikorko voi kuulostaa ja onkin yleensä pikavipeissä todella iso mutta kun ottaa huomioon niinden lyhyet maksuajat ovat kulut yleensä siedettävät kunhan muistaa vertailla hintoja ennen lainanhakua.

Tulen tässä blogissa kertomaan vinkkejä mistä pikavippiä kannattaa hakea eli mistä saat pikavipin edullisimmilla kuluilla ja parhailla ehdoilla.